Pasta met kip en pesto – de klassieker

45

Voor ons voelt pasta met kip en pesto altijd als een warme deken. Makkelijk te maken en ontzettend lekker vol en romig van smaak. Of je nu een snelle doordeweekse maaltijd zoekt of een diner met vrienden hebt: pasta met kip en pesto is altijd een goede keuze. We vertellen je welke pasta het beste werkt, welke groenten je kunt toevoegen, hoe je kunt variëren en welke alternatieven er zijn voor kip.

Heb je zin in een goede vegetarische variant van dit gerecht? Check dat ons recept voor vegetarische pasta met pesto roomsaus met sem-zongedroogde tomaatjes.

Welke pasta werkt het beste?

De keuze van pasta kan een groot verschil maken in de textuur en smaakbeleving van je gerecht. Penne, fusilli en farfalle zijn uitstekende opties voor de pasta met kip en pesto, omdat ze de romige pestosaus goed vasthouden. Wil je een iets elegantere versie? Kies dan voor tagliatelle of linguine, die de saus mooi omhullen. Volkoren of speltpasta is een gezondere optie en voegt een extra nootachtige smaak toe.

Zelf pesto maken

Je kunt voor dit gerecht gewoon een potje groene pesto (pesto Genoveso) gebruiken. Als je tijd hebt kun je natuurlijk zelf pesto maken. Niet veel werk, maar nog veel lekkerder!

Zelfgemaakte pesto alla Genovese voor pasta met kip en pesto
Pesto alla Genovese – zelf pesto maken

Groenten toevoegen voor extra smaak en voedingswaarde

Wil je je pasta met kip en pesto wat voedzamer maken? Dan zijn groenten een goede toevoeging. Enkele lekkere opties zijn broccoli, spinazie, cherrytomaten, paprika of courgette. Door groenten toe te voegen, maak je het gerecht niet alleen voedzamer, maar ook kleurrijker en smaakvoller.

Variaties op pasta met kip en pesto

Er zijn talloze manieren om dit gerecht naar jouw smaak aan te passen. Hier zijn een paar ideeën. Voor meer pit voeg je een snufje chilivlokken toe en ook een extra teentje knoflook geeft het gerecht een pittige twist. Ook door wat verse rucola vlak voor het serveren over de pasta te doen krijgt het gerecht nog wat extra pit. Wat ook heel lekkers is, is een crunchy topping. Strooi geroosterde daarvoor wat geroosterde pijnboompitten of gehakte walnoten over de pasta voor extra textuur. En natuurlijk is het lekker om wat extra Parmezaanse kaas over de pasta met pesto en kip te raspen. Dit maakt het gerecht nóg romiger en hartiger.

Pasta met kip en pesto room
Pasta met kip en pesto roomsaus

Alternatieven voor kip

Hoewel kip een populaire keuze is, zijn er tal van alternatieven als je een andere eiwitbron wilt gebruiken. Je kunt de kip lekker vervangen door zalm of garnalen of vegetarische kipstukjes.

Geweldig basisrecept

Pasta met kip en pesto is een geweldig basisrecept dat je naar eigen wens kunt aanpassen. Of je nu kiest voor een klassieke bereiding of je eigen draai er aan geeft door het toevoegen van groenten of extra smaakmakers, dit gerecht blijft een favoriet.

Wil je meer inspiratie voor snelle en smaakvolle pastarecepten? Kijk dan bij onze andere pastarecepten!

Pasta met kip en pesto room

Pasta met kip en pesto – de klassieker

Voor ons voelt pasta met kip en pesto altijd als een warme deken. Makkelijk te maken en ontzettend lekker vol en romig van smaak. Of je nu een snelle doordeweekse maaltijd zoekt of een diner met vrienden hebt: pasta met kip en pesto is altijd een goede keuze. 
Nog geen beoordeling
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang hoofdgerecht, pasta
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Benodigdheden

Ingrediënten
  

  • 200 gram pasta bijv. penne of fusilli
  • 200 gram kipfilet in blokjes
  • 4-5 eetlepels groene pesto naar smaak
  • 150 ml slagroom of kookroom
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 50 gram cherrytomaten gehalveerd
  • 30 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: een handje rucola of pijnboompitten voor extra smaak

Instructies
 

  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet af en bewaar een beetje van het kookvocht.
  • Verhit de olijfolie in een pan en bak de kipblokjes met wat zout en peper tot ze goudbruin en gaar zijn (ongeveer 5-7 minuten).
  • Doe daarna de cherrytomaten erbij en bak ze 2 minuten.
  • Voeg de pesto en slagroom/kookroom toe aan de kip en roer goed door. Laat 2 minuten zachtjes pruttelen.
  • Doe de pasta bij de saus en meng goed. Voeg eventueel een beetje kookvocht toe als de saus te dik is.
  • Bestrooi met Parmezaanse kaas en eventueel wat rucola of pijnboompitten.
Trefwoorden kip, pasta, pesto
We zijn benieuwd naar het resultaat!Deel je foto met ons via Instagram via @Foodhunting_Italia of tag #foodhunting_italia!

La dolce vita in je mailbox?!

De lekkerste Italiaanse recepten en inspiratie per mail! 🎁

De lekkerste Italiaanse recepten in je mailbox! 🎁

We delen de beste recepten en tips als eerste met jou!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering




Close
Foodhunting Italia © Copyright 2021. All rights reserved.
Close