Romige pasta met courgette en spekjes

65

Als we zin hebben in een lekkere comfortabele pasta met courgette, dan kiezen we vaak een romige pasta met courgette en spekjes. Heel makkelijk en snel op tafel voor de een doordeweekse avond. Je kunt deze romige pasta met echte speck eten, maar is ook heerlijke met gerookte spekjes of vegetarische spekjes. De pasta bevat lekker veel courgette en staat zo op tafel. Kinderen smullen ook van deze pasta!

Romige pasta met courgette en speck

Traditioneel eet je deze romige pasta met courgette (zucchini) en met ‘speck’. Dat is een heerlijke lichtgerookte rauwe ham uit de provincie Alto Adige (Süd-Tirol) in het noorden van Italië. Voor het maken van deze spek worden stevige varkensdijen van lokale varkens gebruikt. De hammen worden gekruid, drie weken lang gedroogd en dan licht gerookt. Daarna worden ze gedroogd in frisse lucht gedurende ongeveer 22 weken. Het heeft een harde korst aan de buitenkant. De speck heeft vanbinnen zacht, rood vlees.

Alternatieven voor speck

Waarschijnlijk kun je niet zomaar speck vinden, maar je kunt het vervangen door lichtgerookt spek, zoals guanciale of pancetta. De smaak wordt hierdoor wel minder verfijnd, maar nog steeds heerlijk voor een doordeweekse pasta, En als je geen vlees eet, dan kun je in dit gerecht de speck ook vervangen door vegetarische spekjes. Ook hardstikke lekker, zolang je maar die lichtgerookte smaak terugproefd in de romige pasta met courgette.

Pasta met spekjes en courgette
Trofie met spekjes en courgette

Gebruik korte pasta

Voor deze pasta gebruik je bij voorkeur korte pasta, waar de saus goed in en aan blijft kleven. Door de stukken courgette eet het veel beter als je korte pastasoorten gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan penne, orecchiette of aan trofie. Heb je zin in andere lekkere pasta’s of ben je nog aan het oriënteren? Kijk dan ook eens bij onze andere pasta recepten! We hebben ook veel andere lekkere recepten met courgette.

Romige pasta met courgette en spekjes

Romige pasta met courgette en spekjes

Als we zin hebben in een lekkere comfortabele pasta met courgette, dan kiezen we vaak een romige pasta met courgette en spekjes. Heel makkelijk en snel op tafel voor de een doordeweekse avond.
Nog geen beoordeling
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang hoofdgerecht, pasta
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Benodigdheden

Ingrediënten
  

  • 400 gram korte pasta bv. penne, orecchiette of trofie
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 150 gram speck of ander spek (bijvoorbeeld pancetta of guanciale)
  • 3 courgettes in kleine stukjes
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 250 ml creme fraiche
  • peper en zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verhit olie in de hapjespan en fruit de gesnipperde ui op laag vuur aan. Voeg na 5 minuten de chilipeper en de spekjes toe en bak deze 5 minuten mee.
  • Zet de pasta op en kook deze al dente gaar (je verwarmt de pasta later samen nog even samen met de saus).
  • Voeg de courgette toe aan de ui en spekjes en bak in ongeveer 10 minuten tot ze zacht zijn. Voeg dan de creme fraiche toe en roer goed door tot het goed is gemengd.
  • Voeg de pasta toe aan het courgettemengsel en roer goed door op laag vuur. Zorg dat alle pasta goed is bedekt met saus. De saus krijgt vanzelf de juiste structuur, waardoor het goed aan de pasta blijft plakken. Bestrooi naar smaak met peper en zout.
  • Serveer direct. Buon appetito!
Trefwoorden courgette, pasta
We zijn benieuwd naar het resultaat!Deel je foto met ons via Instagram via @Foodhunting_Italia of tag #foodhunting_italia!

La dolce vita in je mailbox?!

De lekkerste Italiaanse recepten en inspiratie per mail! 🎁

De lekkerste Italiaanse recepten in je mailbox! 🎁

We delen de beste recepten en tips als eerste met jou!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering




Close
Foodhunting Italia © Copyright 2021. All rights reserved.
Close