Tijdens de feestdagen hebben wij heerlijk gegeten, maar net zoals iedereen net iets te veel en niet persé gezond. De afgelopen twee weken hebben we geprobeerd om lekker, maar wat gezonder te eten. Daarom deze keer een lekker pastarecept met orechiette pasta en broccoli.
Orechiette
Orechiette pasta is pasta in de vorm van oortjes, vandaar de toepasselijke naam. Je kunt deze pasta tegenwoordig in veel supermarkten kopen, of anders wel een Italiaanse delicatessenzaak. Kun je het niet vinden, probeer dan een andere wat kleinere pastasoort te vinden.
Suggesties
Deze heerlijke pasta is natuurlijk niet de enige pasta die we op Foodhunting Italia hebben staan. Je kunt natuurlijk ook eens denken aan pasta met gorgonzala en walnoten, pasta met courgette en worstvlees of spaghetti alla puttanesca.
Orechiette pasta met broccoli
Ingrediënten
- 350 gram broccoli in kleine roosjes
- 1 theelepel gedroogde chili vlokken
- 1 teentje knoflook gehakt
- 3 eetlepels olijfolie (extra vergine)
- 500 ml groentjebouillon
- 200 gram orechiette
- 75 gram Parmezaamse kaas geraspt
- Zout en peper
Instructies
- Verhit de olie in een diepe koekenpan en voeg de chilivlokken en de gehakte knoflook toe. Laat ongeveer twee minuten zachtjes bakken. Pas op dat de knoflook niet verbrand, anders wordt deze bitter.
- Voeg de broccoliroosjes en de groentebouillon toe. Breng aan de kook en laat zachtjes 15 minuten pruttelen op een laag vuurtje. Doe geen deksel op de pan, want het vocht moet zachtjes verdampen.
- Kook intussen de pasta. Bewaar een glas kookwater tijdens het afgieten, want deze heb je straks nog nodig. Voeg de afgegoten pasta toe aan de pan met broccoli en de helft van de geraspte kaas en roer goed door. Zorg dat je een mooie saus krijgt. Als het nog wat te droog is kun je wat pastawater toevoegen.
- Schep de pasta op de borden en strooi de resterende geraspte kaas erover en naar smaak nog wat zout en peper. Buon appetito!